För information om kurser och föreläsningar kring högkänsliga barn läs mer här:

”Kurser och föreläsningar om högkänsliga barn”

eller gå till Högkänsliga barn

Inom kort kommer jag & Martina Hårdstål tillsammans att lansera ett coachingprogram för föräldrar till sensitiva/högkänsliga barn så håll utkik!

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att ta del av aktuella nyheter & erbjudanden! Maila till martina@högkänsligabarn.com för att ta del av nyhetsbrevet


Orkidébarn

Högkänsliga barn kallas ofta för ”orkidébarn” eftersom de precis som orkidéer är extra känsliga för miljö och omvårdnad och det har en avgörande betydelse för hur de utvecklas och ”blommar ut” under livet.

Högkänsliga barn som växer upp i en miljö där de får trygghet, uppmuntran och bekräftelse och där det har en god balans mellan stimulans och återhämtning har alla förutsättningar för att växa upp som en lycklig och stark individ.

Om det högkänsliga barnet däremot växer upp i en dysfunktionell miljö där det återkommande utsätts för stress, kritik och otrygghet- drabbas det ofta av en inre stress som senare under livet kan leda till fysisk och psykisk sjukdom, såsom t.ex. depression.

Högkänsliga barn har en tendens att se alla detaljer och konsekvenser av en skrämmande upplevelse, därför kan en problematisk barndom påverka högkänsliga barn mycket mer än andra, mer robusta barn.

Fördelskänslighet


För att ta reda på om ett barn är högkänsligt och vad man kan göra för att stötta barnet på bästa sätt är det viktigt att läsa på och samla kunskap kring högkänslighet och högkänsliga barn. Först när man har kunskap om vad högkänslighet innebär kan man se och känna igen likheter/skillnader och vad som tyder på om ett barn är högkänsligt eller inte.

Högkänsliga barn kan du läsa mer om mitt & Martina Hårdståls gemensamma arbete kring att sprida mer kunskap och förståelse om högkänsliga barn. Vi erbjuder förutom vår podcast ”Podden om högkänsliga barn” även föreläsningar, onlineutbildningar samt enskild coaching kring högkänsliga barn/föräldrar till högkänsliga barn.

Boktips om högkänsliga barn

”Det högkänsliga barnet- att växa och må bra i en överväldigande värld” av Elaine Aron. En tjock och gedigen bok men en bok jag varmt rekommenderar alla att läsa!

Sensitiva barn av Märtha Louise & Elisabeth Nordeng

Sensitive barn av Lene Sonne & Athina Delskov

Understanding the highly sensitive childseeing an overwhelming world through their eyes av Jamie Williamson

Supporting the highly sensitive childmaking sense of meltdowns av James Williams & Lucy Skye


Här nedan kan du läsa en kort & tydlig text om högkänsliga barn och vad som kan vara viktigt att tänka på i mötet med ett högkänsligt barn.