VÄLKOMMEN PÅ RETREAT FÖR HÖGKÄNSLIGA

-med fokus på högkänslighet, stresshantering & känslohantering

Säbyholms gård

1-4 oktober 2021

Den 1-4 okt 2021 anordnar jag tillsammans med Caroline Svensson ett efterlängtat retreat för högkänsliga på vackra Säbyholms gård, strax utanför Laholm i Halland.

Under retreatet får du möjlighet att träffa likasinnade och få tips på verktyg för stresshantering & känslohantering för högkänsliga. Allt för att du ska få en ökad medvetenhet om vad du behöver för att må bra i ditt liv som högkänslig, inte minst nu i denna tid av ökad oro och ovisshet.

Vår förhoppning är att du under retreatet ska få uppleva och känna gemenskap, andrum och sinnesro samt ett större inre lugn. Både genom att få ta del av teori om högkänslighet och stresshantering, men kanske framförallt genom praktiska övningar, såsom till exempel övningar i medveten närvaro, avslappningsövningar och gemensamma reflektioner.

Vi hoppas att du ska lämna retreatet med en ökad känsla av tillåtande, lugn, öppenhet, glädje och nyfikenhet. Och att du framförallt nått en ökad förståelse för dig själv och hur högkänsligheten påverkar dig i ditt liv.

Din investering: 5400:-

Är du medlem i Sveriges förening för högkänsliga? Då får du 10% rabatt på detta retreat!

Vi är godkända som friskvårdsleverantörer och är anslutna till Actiway & Epassi. Så önskar du betala med friskvårdsbidrag så går det bra!

För att vi ska ha möjlighet att ta del av varandras delningar och skapa en känsla av gemenskap och trygghet så har vi valt att begränsa antalet deltagare

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt.

Observera att kostnad för boende tillkommer och bokas hos oss i samband med din anmälan. Boendet betalas separat via swish eller kontakt till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss i samband med din anmälan.

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. (Är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik)

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. (Är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna)

För anmälan eller frågor kontakta:

Josefine Henriksson
Diplomerad samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering & dipl mindfulnessinstruktör

josefine@tankaromhogkanslighet.se

0736-23 26 84

VÄLKOMMEN PÅ RETREAT FÖR HÖGKÄNSLIGA

-med fokus på högkänslighet, känslohantering & mindfulness

Säbyholms gård

12-15 november 2021

Vi har efter mycket funderingar fram och tillbaka valt att from november 2021 dela upp så att högkänslighet och stresshantering hamnar på olika retreat, på så vis kan vi gå djupare i varje ämne istället för att försöka trycka ihop allt på en och samma gång. Därmed kommer detta retreat att fokusera på högkänslighet, känslohantering och mindfulness.

Vi kommer även att längre fram erbjuda retreat med inriktningen stresshantering, mindfulness & mental träning, mer info kommer!

I övrigt är det samma förutsättningar och villkor som för retreatet den 1-4/10-21.

För anmälan eller frågor kontakta:

Caroline Svensson

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör

caroline@hallbarhalsahalmstad.se

070- 318 60 51


VÄLKOMMEN PÅ RETREAT

-med fokus på lugn & återhämtning

Vi har just nu inga inplanerade datum för detta retreat

Lider du av en utmattning eller av sviterna från en tidigare utmattning? Eller lever du bara ett hektiskt liv med för lite tid till dig själv?

Oavsett om du är högkänslig eller inte så är detta ett retreat för dig som längtar efter ett andningshål. Där du under några dagar bara får vara, utan stress, prestationer och måsten.

Under retreatet håller vi till på vackra Säbyholms gård utanför Laholm, en miljö som verkligen andas lugn & återhämtning. Retreatgården omges av en vacker stor park med ståtliga bokträd och en sinnesträdgård med porlande vatten, vackra blommor och mysiga bersåer där man kan sitta ned och bara andas in naturen.

Du som deltagare väljer själv vad du vill delta i under dessa dagar. Fokus är att känna in vad DU längtar efter och behöver och att välja för DIG.

I retreatet ingår:

Avslappningsövningar

Mindfulnessövningar, både inomhus och utomhus

Övningar i självmedkänsla

(samtliga övningar hålls i grupp)

Frukost, lunch, mellanmål och middag under hela retreatet

En extra bonus är att du ges möjlighet att under retreathelgen boka vägledningssamtal samt avslappningsmassage för 50 % av ordinarie pris! (obs-i mån av tid)

Din kostnad / investering: 3800kr

Medlemmar i Sveriges förening för högkänsliga får 10% rabatt på detta retreat

Observera att kostnad för boende tillkommer och bokas hos oss i samband med din anmälan. Boendet betalas separat via swish eller kontant till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss i samband med din anmälan.

Vi är godkända som friskvårdsleverantörer och är anslutna till Actiway & Epassi, så önskar du betala med friskvårdsbidrag så går det bra! Det finns även möjlighet till delbetalning för dig som önskar det! Kontakta oss så kommer vi gemensamt överens om ett upplägg som passar båda parter.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt.

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. (Är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik)

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. (Är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna)

Vi har även båda egen erfarenhet av stressrelaterad ohälsa/utmattning/hjärntrötthet.

För anmälan eller frågor kontakta:

Josefine Henriksson
Diplomerad högkänslighetsterapeut & dipl mindfulnessinstruktör
josefine@tankaromhogkanslighet.se
0736- 23 26 84


Bilder från Säbyholms gård

Angående Covid-19

För att ni som deltagare ska känna er trygga under er vistelse hos oss och för att vi tillsammans ska minska risken för att sprida Covid-19 så har vi planerat enligt följande:

Vi håller ned antalet deltagare

Alla deltagare har separata sovrum

Vi har en stor samlingssal där vi sitter utspritt och ser till att hålla avstånd till varandra. Vi har även möjlighet att öppna upp och använda altanen som är utanför samlingssalen

Vi har en stor trädgård/park att tillgå och hoppas att vädret tillåter att vi kan tillbringa mycket tid utomhus

Det finns möjlighet att sitta och äta på många olika ställen

Vi kommer se till att det finns handsprit utställt på flera ställen & uppmanar deltagarna att vara noga med handhygienen

Eftersom vi är två kursledare så har vi möjlighet att dela upp gruppen, vi kommer även att ha vissa övningar/reflektioner i par/mindre grupper

Vi förespråkar att deltagarna i så lång utsträckning det är möjligt reser till retreatet i egen bil alternativt är noga med att hålla avstånd och ha munskydd om man reser kollektivt.

Vid minsta sjukdomssymtom stannar man hemma. Vi återbetalar då den inbetalda kursavgiften.

Välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!
Varma hälsningar
Josefine & CarolineVÄLKOMMEN PÅ RETREAT

– med fokus på högkänsliga barn

Vi har just nu inga inplanerade datum för detta retreat

Jag anordnar tillsammans med min kollega Martina Hårdstål retreat för föräldrar till högkänsliga barn på vackra Säbyholms gård, strax utanför Laholm i Halland (se bilder längre upp på den här sidan) . Det är även vi som tillsammans har podcasten “Podden om högkänsliga barn” vilken i skrivande stund har drygt 18 000 lyssningar.

Under retreatet varvar vi teori med praktiska övningar, reflektioner samt avslappning. Du får ta del av teori och tips på “verktyg” att använda dig av i mötet med ditt högkänsliga barn. Dessutom får du en unik möjlighet att träffa andra föräldrar till högkänsliga barn för att utbyta tips och erfarenheter samt inspireras av varandra.

Under retreatet får du tillfälle att reflektera kring ditt föräldraskap i en lugn och avkopplande miljö. Här får du möjlighet att landa, återhämta dig och få tid för reflektion och eftertanke.

Vår förhoppning är att du under retreatet ska få en ökad kunskap och förståelse för högkänslighet och högkänsliga barn. Vi hoppas även att du när du lämnar retreatet ska känna dig stärkt i ditt föräldraskap och känna större tilltro till dig själv som förälder.

Din investering:

Är du medlem i Sveriges förening för högkänsliga? Då får du 10% rabatt på detta retreat!

Följande ingår: Teori, praktiska övningar, gemensamma reflektioner. Dessutom ingår frukost, lunch, fika samt middag under hela retreatet.

Observera att kostnad för boende tillkommer om 550-650kr/natt för eget rum. Pga situationen med Covid-19 så hyr vi i dagsläget endast ut enkelrum, undantaget nära relationer.  Prata med oss angående vilket boende som passar dig i samband med att du bokar ditt retreat.

Max antal deltagare är 10st, så vänta inte med din anmälan!

Vi håller oss uppdaterade angående riktlinjer och rekommendationer kring den rådande situationen med Covid-19 och förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om det skulle bli aktuellt.

Alla som deltar på retreatet undviker kroppskontakt, är noga med att hålla avstånd och tvätta händerna samt att använda handsprit. Vi hoppas därtill att vädret tillåter att vi spenderar en del av tiden utomhus.

För anmälan eller frågor kontakta:

Martina Hårdstål
Diplomerad högkänslighetsterapeut, yogainstruktör & ledarskapscoach
martina.hardstal@hogkanslighetscoachen.nu
070- 63 56 53

Josefine Henriksson
Diplomerad högkänslighetsterapeut, mindfulnessinstruktör & leg lärare år f-5
josefine@tankaromhogkanslighet.se
0736- 23 26 84

Välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!
Varma hälsningar
Josefine & Martina