VÄLKOMMEN PÅ RETREAT FÖR HÖGKÄNSLIGA

-med fokus på högkänslighet, känslohantering & mindfulness

Säbyholms gård

2-5 juni 2023

Den 2-5 juni 2023 anordnar jag tillsammans med min syster Caroline Svensson ett efterlängtat retreat för högkänsliga på vackra Säbyholms gård, strax utanför Laholm i Halland.

Under retreatet får du möjlighet att träffa likasinnade och få tips på verktyg kring högkänslighet, känslohantering och mindfulness. Allt för att du ska få en ökad medvetenhet om vad du behöver för att må bra i ditt liv som högkänslig.

Vår förhoppning är att du under retreatet ska få uppleva och känna gemenskap, andrum och sinnesro samt ett större inre lugn. Detta genom att både få ta del av teori om högkänslighet, känslohantering och mindfulness men kanske framförallt genom praktiska övningar, såsom till exempel övningar i medveten närvaro, avslappningsövningar och gemensamma reflektioner.

Vi hoppas att du ska lämna retreatet med en ökad känsla av tillåtande, lugn, öppenhet, glädje och nyfikenhet. Och att du framförallt nått en ökad förståelse för dig själv och hur högkänsligheten påverkar dig i ditt liv.

Under retreatet kommer vi prata om:

Grundläggande fakta om högkänslighet

Under-och överstimulering samt hur man kan förebygga & hantera

Hjärnans 3 system; trygghetssystemet, drivsystemet & hotsystemet 

Mindfulness samt attityderna inom mindfulness

Självmedkänsla

Att våga vara sårbar

Vikten av att välja för sig

Tips & mentala verktyg för att bli vän med din högkänslighet

Din investering: 4850:-

Vi är godkända som friskvårdsleverantörer och är anslutna till Epassi, så önskar du betala med friskvårdsbidrag så går det bra! Det går även bra att dela upp din betalning på flera fakturor efter överenskommelse med oss.

För att vi ska ha möjlighet att ta del av varandras delningar och skapa en känsla av gemenskap och trygghet så har vi valt att begränsa antalet deltagare

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt.

Observera att kostnad för boende tillkommer. Kontakta Säbyholms gård för aktuella rumspriser och bokning. Boendet betalas separat via swish eller kontant till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss i samband med din anmälan.

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. (Caroline är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. Josefine är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna.

För anmälan eller frågor kontakta:

Josefine Henriksson

josefine@tankaromhogkanslighet.se

0736- 23 26 84

VÄLKOMMEN PÅ DAGRETREAT FÖR HÖGKÄNSLIGA

-med inriktning känslohantering

Bolet gård, Harplinge (Halmstad)

24-25 september 2022

Upplever du ibland att dina känslor tar överhanden och du saknar verktyg att hantera dem? Eller längtar du helt enkelt efter gemenskap med andra högkänsliga?

På en vacker och rofylld plats med kilometervid utsikt över åkrar, ängar och betande djur är du välkommen till en härlig helg att minnas länge!

I detta dagretreat inriktat på känslohantering för högkänsliga, ger vi dig gemenskap och samvaro med andra högkänsliga. Du får även verktyg för känslohantering, återhämtade övningar och möjlighet till vägledning av utbildade samtalsterapeuter, specialiserade inom ämnena högkänslighet, känslohantering, stresshantering och mindfulness. Som en bonus får du också chansen att umgås och gosa med gårdens alla djur såsom; getter, killingar, kaniner, katter och ja, faktiskt tom keliga hönor!

Låter detta som något för dig? Varmt välkommen i så fall!

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. Caroline är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik.

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. Josefine är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna samt utbildad inom självmedkänsla och första hjälpare för psykisk hälsa.

Detta ingår:

Teori/utbildning inom känslohantering och högkänslighet

Kompendium med våra bästa tips och värdefull, matnyttig kunskap

Fika under båda dagarna

Vackra naturupplevelser

Mer information skickas efter din anmälan

Kostnad: 2200kr

Det går bra att betala med friskvårdsbidrag eller dela upp din betalning på två fakturor, bara hör av dig så försöker vi lösa det på bästa sätt!

Observera att du får ta med egen lunchlåda båda dagarna. Kylskåp och mikrovågsugn finns att tillgå. Boende ordnas på egen hand. Hör av dig om du vill ha tips på boende!

Anmälan: Anmälan samt eventuella frågor kring retreatet skickas via mail till Josefine Henriksson:

josefine@tankaromhogkanslighet.se, 0736- 23 26 84

Viktigt! Din anmälan är bindande, detta innebär att du genom att boka en plats binder dig till att betala hela din kursavgift innan retreatstart (om du inte tillsammans med oss har gjort en gemensam överenskommelse om ett annat betalningsupplägg).

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt eller om vi skulle bli sjuka, du återbetalas då din kursavgift. Ingen ersättning för resekostnader utgår, utan du som deltagare har själv ansvar för att avboka eventuell resa.

Avbokning: Eftersom vi tar emot begränsat antal deltagare under våra retreat så tar vi inte emot avbokningar senare än två veckor innan retreatstart. När våra retreatplatser är uppbokade tar vi inte emot nya anmälningar, därför är det också viktigt att du är medveten om att din plats är unik.

Vid avbokning senast 2 veckor innan retreatet betalar vi tillbaka din kursavgift. Vid avbokning senare än så återbetalas du inte din kursavgift. OBS! Skulle du bli sjuk och bli tvungen att avboka din plats återbetalas du endast din kursavgift vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Varma hälsningar/ Caroline & Josefine


Den 22-25 september 2023 anordnar jag tillsammans med min syster Caroline Svensson ett härligt och inspirerande retreat med fokus på stresshantering, mindfulness och mental träning.

Vi håller till på vackra Säbyholms gård utanför Laholm, en miljö som är inbjudande, vilsam och rofylld-både inomhus och utomhus-och som verkligen andas lugn & återhämtning. Retreatgården omges av en vacker park med ståtliga bokträd och en sinnesträdgård med porlande vatten, vackra blommor och mysiga bersåer där man kan sitta ned och bara andas in naturen.

Under retreatet får du möjlighet att återhämta dig, träffa likasinnade och få tips på verktyg för stresshantering, mindfulness och mental träning.

Vår förhoppning är att du under retreatet ska få uppleva och känna en större tillit till dig själv, glädje, sinnesro samt ett inre lugn. Du kommer under retreatet få ta del av undervisning om stresshantering, mindfulness och mental träning, testa på ett flertal olika praktiska övningar i mindfulness (medveten närvaro) samt göra kraftfulla och insiktsfulla reflektioner- både på egen hand och tillsammans med andra.

Vi hoppas att du ska lämna retreatet med en ökad känsla av tillåtande, lugn, öppenhet, glädje och nyfikenhet.

Under retreatet kommer vi prata om:

Fakta om stress

Olika verktyg för att hantera och minska stress

Hjärnans 3 system; trygghetssystemet, drivsystemet & hotsystemet 

Mindfulness samt attityderna inom mindfulness

Mental träning;

-Tankens kraft

– Medvetna val

– Att sätta och nå mål

– Affirmationer

– Visualiseringar

Din investering: 5400:-

10% boka-tidigt-rabatt vid bokning av din plats senast 5 veckor innan detta retreat!

Anmälan: Anmälan (samt frågor kring retreatet) skickas via mail till Josefine Henriksson, josefine@tankaromhogkanslighet.se, 0736- 23 26 84

Viktigt! Din anmälan är bindande, detta innebär att du genom att boka en plats binder dig till att betala hela din kursavgift innan retreatstart (om du inte tillsammans med oss har gjort en gemensam överenskommelse om ett annat betalningsupplägg).

Betalning: För att inte riskera att stå med sena avbokningar och betalningspIikt för lokaler så tar vi en bokningsavgift om 1500 kr. Denna avgift faktureras via mail i samband med din retreatbokning och ska vara oss tillhanda inom 7 dagar. (obs denna avgift betalas ej tillbaka vid eventuell avbokning)

Resterande kursavgift faktureras via mail ca. en månad innan retreatet. Det går även bra att dela upp återstående betalning på flera fakturor efter överenskommelse med oss.

Avbokning: Eftersom vi endast tar emot små grupper med deltagare under våra retreat så tar vi inte emot avbokningar senare än 1 månad innan retreatstart. När våra retreatplatser är uppbokade tar vi inte emot nya anmälningar, därför är det också viktigt att du är medveten om att din plats är unik.

Vid avbokning senast 1 månad innan retreatet betalar vi tillbaka din kursavgift, minus din bokningsavgift på 1 500 kr. Vid avbokning senare än så återbetalas du inte din kursavgift vid eventuell avbokning. OBS! Skulle du bli sjuk och bli tvungen att avboka din plats återbetalas du endast din kursavgift vid uppvisande av giltigt läkarintyg (minus din bokningsavgift på 1500kr).

För att vi ska ha möjlighet att ta del av varandras delningar och skapa en känsla av gemenskap och trygghet så har vi valt att begränsa antalet deltagare

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt eller om vi skulle bli sjuka, du återbetalas då din kursavgift. Ingen ersättning för resekostnader utgår, utan du som deltagare har själv ansvar för att avboka eventuell resa.

Observera att kostnad för boende inte ingår i priset. Önskar du bo på Säbyholms gård så boka det via oss i samband med din retreatanmälan. Boendet betalas då separat via swish eller kontant till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Priserna kan komma att ändras pga ökade elpriser så se www.sabyholmsgard.se för aktuella priser. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss i samband med din anmälan.

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. Caroline är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik.

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. Josefine är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna.

Här nedanför kan du läsa mer om retreatet samt se preliminärt schema för retreathelgen:

För anmälan eller frågor kontakta:

Josefine Henriksson

josefine@tankaromhogkanslighet.se

0736- 23 26 84

Varmt välkommen!

Hälsningar/ Caroline & Josefine

VÄLKOMMEN PÅ RETREAT

-med fokus på lugn & återhämtning

Vi hoppas kunna erbjuda ett datum för detta retreat under 2023, meddela oss gärna redan nu ditt intresse!

Lider du av en utmattning eller av sviterna från en tidigare utmattning? Eller lever du bara ett hektiskt liv med för lite tid till dig själv?

Oavsett om du är högkänslig eller inte så är detta ett retreat för dig som längtar efter ett andningshål. Där du under några dagar bara får vara, utan stress, prestationer och måsten.

Under retreatet håller vi till på vackra Säbyholms gård utanför Laholm, en miljö som verkligen andas lugn & återhämtning. Retreatgården omges av en vacker stor park med ståtliga bokträd och en sinnesträdgård med porlande vatten, vackra blommor och mysiga bersåer där man kan sitta ned och bara andas in naturen.

Du som deltagare väljer själv vad du vill delta i under dessa dagar. Fokus är att känna in vad DU längtar efter och behöver och att välja för DIG.

I retreatet ingår:

Avslappningsövningar

Mindfulnessövningar, både inomhus och utomhus

Övningar i självmedkänsla

(samtliga övningar hålls i grupp)

Frukost, lunch, mellanmål och middag under hela retreatet

En extra bonus är att du ges möjlighet att under retreathelgen boka vägledningssamtal samt avslappningsmassage för 50 % av ordinarie pris! (obs-i mån av tid)

Din kostnad / investering:

10% boka-tidigt-rabatt vid bokning senast 8 veckor innan detta retreat

Observera att kostnad för boende tillkommer och bokas hos oss i samband med din anmälan. Boendet betalas separat via swish eller kontant till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss i samband med din anmälan.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in retreatet om deltagarantalet blir för lågt eller om vi skulle bli sjuka. Du återbetalas då hela din kursavgift. Obs att ingen ersättning för resekostnader utgår, du har själv ansvar för att avboka eventuella resor.

Observera att kostand för boende tillkommer utöver kursavgiften och bokas via oss i samband med din retreatanmälan. Boendet betalas separat via swish eller kontant till ägarna av Säbyholms B&B dagen för incheckning. Önskar du istället ordna boende på egen hand så går det givetvis bra, meddela då oss detta i samband med din retreatanmälan.

Vi som håller retreatet är:

Caroline Svensson, dipl stress-och avspänningspedagog samt dipl mindfulnessinstruktör. Caroline är även utbildad gymnasielärare i engelska, psykologi och specialpedagogik

Josefine Henriksson, dipl samtalsterapeut med inriktning högkänslighet & känslohantering samt dipl mindfulnessinstruktör. Josefine är även utbildad förskollärare/lärare för de yngre åldrarna

Vi har även båda två egen erfarenhet av stressrelaterad ohälsa/utmattning/hjärntrötthet samt sjukskrivning pga samma.

För anmälan eller frågor kontakta:

Josefine Henriksson
Diplomerad högkänslighetsterapeut & dipl mindfulnessinstruktör
josefine@tankaromhogkanslighet.se
0736- 23 26 84

Välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!
Varma hälsningar
Josefine & Caroline


Bilder från Säbyholms gård

Angående Covid-19

För att ni som deltagare ska känna er trygga under er vistelse hos oss och för att vi tillsammans ska minska risken för att sprida Covid-19 så har vi planerat enligt följande:

Vi har begränsat antal deltagare

Alla deltagare har separata sovrum (undantaget nära relationer)

Vi har en stor samlingssal där vi sitter utspritt och ser till att hålla avstånd till varandra. Vi har även möjlighet att öppna upp och använda altanen som är utanför samlingssalen

Vi har en stor trädgård/park att tillgå och hoppas att vädret tillåter att vi kan tillbringa mycket tid utomhus

Det finns möjlighet att sitta och äta på många olika ställen

Vi kommer se till att det finns handsprit utställt på flera ställen & uppmanar deltagarna att vara noga med handhygienen

Eftersom vi är två kursledare så har vi möjlighet att dela upp gruppen, vi kommer även att ha vissa övningar/reflektioner i par/mindre grupper

Vi förespråkar att deltagarna i så lång utsträckning det är möjligt reser till retreatet i egen bil alternativt är noga med att hålla avstånd och ha munskydd om man reser kollektivt.

Vid minsta sjukdomssymtom stannar man hemma. Vi återbetalar då den inbetalda kursavgiften.